Ons lichaam wordt voortdurend blootgesteld aan vervuiling en chemicaliën. Er zijn steeds meer wetenschappers die ons waarschuwen tegen bepaalde schadelijke producten in deodorant, schoonheidscrèmes, babydoekjes…

Vanuit die constatatie hebben we ons afgevraagd:

“Wat smeren we eigenlijk op onze huid, en wat kunnen we doen om de situatie te verbeteren?”

Zo kwamen we op het idee om onze eigen natuurlijke plantaardige zeep te maken en op de markt te brengen.

Omdat we ons ervan bewust zijn dat ons lichaam een kostbaar juweel is, dat dagelijks moet worden verzorgd, streven we ernaar onze klanten in onze zeepfabriek in Brussel de gezondst mogelijke cosmetica aan te bieden.

Onze ideale zeep?

1) Een natuurlijk product! Alle plantaardige producten die we gebruiken zijn 100% biologisch gecertificeerd.

2) Biologische etherische oliën (voor een deel van onze zepen), omdat ze ongeëvenaarde natuurlijke aromatherapeutische eigenschappen hebben! We beschrijven hun eigenschappen voor elke zeep die er bevat. Let wel: etherische oliën worden afgeraden voor kinderen onder de 3 jaar en zwangere vrouwen!

4) Geen kunstmatige kleurstoffen. Bij ons vind je enkel ingrediënten van natuurlijke oorsprong, geen parabenen, synthetische geurstoffen of kunstmatige kleurstoffen.

5) Geen palmolie. Want palmolie is en blijft een reden tot ontbossing! ! Sinds de jaren negentig wijzen NGO’s en talloze onderzoekers met de vinger naar de rampzalige gevolgen voor het klimaat en de biodiversiteit, met name de verdwijning van de Sumatraanse neushoorn en de orang-oetans, die geen onderdak meer kunnen vinden. Emmanuelle Grundmann (biologe, naturaliste) legt uit dat wij, consumenten, degenen zijn die kunnen handelen. Maar daarvoor moet je wel deze optie hebben, want de meeste zeep op de markt bevat wel palmolie! Met onze zepen bieden we de mogelijkheid om deze olie te vermijden.

6) Ongeraffineerde karité-boter. Het raffinageproces vernietigt meer dan 50% van de natuurlijke eigenschappen van deze boter, of vernietigt ze zelfs volledig, afhankelijk van het gebruikte proces. Daarom gebruiken we enkel natuurlijke karité-boter.

7) Geen oververpakking! Wij beperken vrijwillig onze verpakkingen, die uitsluitend zijn gemaakt van gerecycleerd en recycleerbaar papier.

8) Een betaalbare prijs! Wij zijn altijd van mening geweest dat verantwoord kopen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk moet zijn.

9) Geen dierlijke vetten of producten getest op dieren. Want we hechten belang aan de fauna in de wereld, die al zo vaak moet afzien omwille van de mens.

Je wassen met de zepen van Les Savons de la Couronne is de garantie dat je een gezond, eenvoudig en natuurlijk product gebruikt.