Je bekijkt nu Zeep en shampoo

Zeep en shampoo

Wist je dat…

Industriële shampoos bevatten zowel sulfaten, die allergeen en irriterend zijn, als siliconen, die weliswaar mooi haar geven, maar bijzonder schadelijk zijn voor de planeet.   En dan hebben we het nog niet over de andere aardoliederivaten die in de producten aanwezig zijn, parabenen, oververpakking, enz. enz.

Onze zepen, die alleen het essentiële bevatten (hoofdzakelijk plantaardige oliën, etherische oliën en poeders), zijn echter net zo goed voor het haar als voor het gezicht en het lichaam.

De aanwezigheid van ricinusolie in hun samenstelling verhoogt namelijk de glans van het haar. Het is ook een vrij doeltreffend middel tegen roos.

Karité-boter is al lang bekend om zijn weldadige werking: hij voedt, hydrateert en verzacht de hoofdhuid. Karité-boter herstelt beschadigd haar en maakt krullend haar soepeler.

Het resultaat? Stralend haar, en één enkel product om je van kop tot teen te wassen!

Bij mensen die tot nu toe industriële shampoos gebruikten, duurt het ongeveer een maand voordat het haar de chemicaliën heeft afgevoerd en zich aan de nieuwe behandeling heeft aangepast.

Voor wie conditioner nodig heeft na het wassen: meng 1 deeltje ciderazijn (of een andere milde azijn) met 9 deeltjes water, masseer het haar met dit mengsel en spoel met water.